Vragen?

+32 89 20 11 20

Opgelet!

Deze pagina wordt momenteel vernieuwd. Daardoor is het mogelijk dat er nog zaken ontbreken, of dat bepaalde informatie verouderd is. Gelieve hiermee rekening te houden. 

We stellen alles in het werk om op deze pagina zo snel mogelijk een volledig overzicht te geven van onze huisregels en afspraken.

Bedankt voor uw begrip!

Wat moet ik doen bij ziekte?

Je kan een afspraak maken online via de afsprakenagenda.

Je kan ook bellen naar de praktijk voor een afspraak: 089 20 11 20 tussen 8u en 19u. Op de middag is het onthaal gesloten van 12.45u tot 13.30u.

Op dinsdag is dat van 12u45 tot 15u en op donderdag van 12u45 tot 15u30 omwille van vergadering. Maar we zijn dan wel bereikbaar via de telefoon voor dringende zaken. 

Huisbezoeken liefst tussen 8u en 9u aanvragen. Huisbezoeken zijn alleen voor dringende gevallen en als de patiënt niet tot op de praktijk kan komen. Buiten Genk doen wij geen huisbezoeken. 

Als je in het weekend of op een feestdag een dokter nodig hebt, kan je voor dringende medische zaken terecht op de huisartsenwachtpost, Jaarbeurslaan 23 in Genk, tel. 089 20 10 90. Daar moet je contant betalen; nadien kom je met het prestatiebriefje naar de praktijk en wij storten het bedrag terug, zonder het remgeld. Noteer je IBAN-bankrekeningnummer op het prestatiebriefje, zodat de terugbetaling vlot kan verlopen. 

Het onthaal van de praktijk

Eerst graag aanmelden voor je in de wachtzaal gaat zitten. Geef je adreswijzingen, gsm nummers of een wijziging van je gezinssituatie tijdig door. 

Als je verandert van ziekenfonds, moet je dit zo snel mogelijk aan het onthaal doorgeven. 

Voorschriften van chronische medicatie kan je telefonisch bestellen maar ook via mail op het mailadres voorschriften@sironavzw.be.

Als je voor 12u bestelt, liggen de voorschriften klaar na 14u dezelfde dag; bestel je na 12u dan liggen ze de volgende dag klaar aan het onthaal. 

Wat als ik verpleging nodig heb?

Op de praktijk is er van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 10u een verpleegster aanwezig voor bloednames, wondzorg, oren uitspuiten, spuitjes, …

Als je verpleging aan huis nodig hebt na een operatie, opname in het ziekenhuis of andere verzorging, neem dan steeds contact op met de praktijk, niet met het Wit-Gele kruis of een andere privé-verpleegster.

U kan in het weekend ook bellen naar het rechtstreeks nummer van onze verpleegwacht op het nummer 0471 94 75 99; als er niet wordt opgenomen, spreek dan een berichtje in en ze bellen zo snel mogelijk terug.