Vragen?

+32 89 20 11 20

GEWIJZIGDE MAATREGELEN TEGEN COVID-19 VANAF JULI 2020

Aan het begin van de coronavirus-crisis moesten we bij Sirona strenge maatregelen treffen om onze patiënten te beschermen. Daardoor is onze normale dienstverlening jammer genoeg grondig verstoord.

Momenteel zijn we hard aan het werk om onze dienstverlening zo veel mogelijk terug naar het normale te brengen. We blijven echter ook rekening houden met de veiligheid van al onze patiënten. Daarom verloopt onze werking nog steeds anders dan vroeger.

Hieronder geven we een overzicht van alle nieuwe en gewijzigde maatregelen!

📞 EEN AFSPRAAK OP DE PRAKTIJK IS MOGELIJK, MAAR BEL ONS EERST EVEN OP.
Als je op de praktijk wil langskomen, vragen we je om eerst telefonisch contact te nemen (089 20 11 20). Je kan voorlopig nog steeds GEEN ONLINE AFSPRAKEN maken.

📅 JE KAN EEN TELEFONISCHE AFSPRAAK INPLANNEN BIJ JE VASTE ARTS.
Als je je vaste arts wil spreken, kan je daarvoor een telefonische raadpleging inplannen op je gewenste uur. Hierdoor moet je minder lang wachten, want niemand houdt van wachtmuziek! Een telefonische afspraak boeken kan via het onthaal, of via de online agenda. Heb je een korte vraag, of heb je snel hulp nodig? Dan kan je ook zonder telefonische afspraak bellen. Hiervoor houdt één van onze artsen zich beschikbaar.

🤒 KOORTS, GRIEP, HOESTEN, ADEMHALINGSPROBLEMEN, DARMKLACHTEN?
Als je symptomen hebt van een infectie, zoals koorts, griep, luchtwegklachten of darmklachten, dan kan je voorlopig NIET LANGSKOMEN OP DE PRAKTIJK. De arts zal dan samen met jou een gepaste oplossing zoeken voor je probleem: via telefonisch advies, een huisbezoek, of een doorverwijzing naar elders indien nodig.

😷 HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER IN DE PRAKTIJK IS VERPLICHT.
We vragen aan elke patiënt die op de praktijk langskomt om een mondmasker te dragen, liefst een comfortmasker (zelfgemaakt, wasbaar) dat je zelf meebrengt. Wie geen eigen mondmasker heeft, zal bij aankomst een mondmasker van ons kunnen gebruiken. Bij vertrek geef je dit mondmasker terug, zodat we het kunnen wassen en hergebruiken voor een volgende patiënt.

🔑 ONZE DEUR BLIJFT OP SLOT, MAAR WE BLIJVEN CONTINU BESCHIKBAAR.
Om de veiligheid van onze patiënten en personeel te blijven garanderen, kunnen we slechts een beperkt aantal mensen in de praktijk toelaten op elk moment. Onze deur blijft daarom voorlopig dicht, maar vergis je niet: we blijven wel continu bereikbaar! Waar mogelijk helpen we je liefst verder van op afstand: bv. voorschriften, ziekte-attesten en dergelijke bezorgen we je bij voorkeur via post of mail.

🕒 OMWILLE VAN DEZE MAATREGELEN LOPEN DE WACHTTIJDEN OP.
We willen al onze patiënten zo goed mogelijk helpen, maar ook de veiligheid van de patiënten die op de praktijk langskomen blijft belangrijk. Het is dus mogelijk dat je langer dan normaal moet wachten op je afspraak, of dat de wachttijden aan de telefoon oplopen. Ook is het mogelijk dat je voorschriften of ziekte-attesten pas 's avonds verzonden kunnen worden. Het heeft geen zin om ons hierover terug te bellen, dit zorgt alleen voor meer vertraging

👍 WE VRAGEN OM JE BEGRIP.
Onze dienstverlening ziet er voorlopig nog steeds anders uit dan vroeger. We doen ons uiterste best om aan iedereen de beste zorgen te leveren, maar het coronavirus dwingt ons om bepaalde beperkingen op te leggen, in het belang van al onze patiënten en onze medewerkers. We blijven ons maximaal inzetten voor de gezondheid van iedereen, en hopen intussen op jullie begrip!

📢  WE HOUDEN JE OP DE HOOGTE.
Bij elke nieuwe fase in het bestrijden van deze epidemie horen nieuwe maatregelen en nieuwe afspraken. Wanneer de overheid ons toelaat om een aantal maatregelen te versoepelen of aan te passen, zullen we proberen om al onze patiënten hier tijdig van op de hoogte te brengen. Je kijkt best regelmatig naar de nieuwsrubriek op onze website of naar onze Facebook-pagina.

Als je zelf niet ziek bent of geen dringend probleem hebt, maar wel vragen hebt over het coronavirus, neem je best contact met de infolijn van de overheid (0800 14 689). Zo blijft onze telefoonlijn vrij voor zieke patiënten! Je kan ook kijken op www.info-coronavirus.be/nl/

❤ BLIJF ZORGEN VOOR JEZELF EN VOOR ELKAAR.
De basismaatregelen die sinds de start van de epidemie van kracht zijn, blijven van levensbelang. Blijf je hieraan houden, zo maken we zo snel mogelijk een eind aan deze epidemie!

Om nog eens op te frissen:
- VERMIJD CONTACT MET ANDEREN, als dit niet absoluut essentieel is!
- WAS REGELMATIG JE HANDEN en zorg dat je HOEST OF NIEST IN JE ELLEBOOG (of in een wegwerp-zakdoekje).
- BLIJF THUIS als je ziek bent. Kom niet naar de praktijk, en ga niet naar het ziekenhuis of de huisartsenpost. Neem eerst telefonisch contact!
- WEES SOLIDAIR! Ga niet hamsteren, doneer je mondmaskers en/of ontsmettingsalcohol aan zorgpersoneel, ... . Denk aan je medemens, en aan degenen die in de frontlinie staan in het gevecht tegen dit virus!

We wensen iedereen veel moed en sterkte in deze moeilijke tijden!

HET NIEUWE CORONAVIRUS: ALLES WAT JE MOET WETEN

In december 2019 ontdekte men in China een nieuw coronavirus (ook bekend als Covid-19). Sindsdien heeft het virus zich over de hele wereld verspreid, ook in België.

Zit je met vragen over het nieuwe coronavirus? Wil je weten hoe je de ziekte kan krijgen, en hoe je jezelf kan beschermen?

We raden je aan om de informatiewebsite van de Belgische overheid regelmatig te raadplegen voor de laatste info, adviezen en maatregelen. Voor extra informatie kan je de patiëntenfolder van Thuisarts.nl raadplegen. De laatste (betrouwbare) nieuwsberichten vind terug je op de coronavirus-pagina op de VRT-nieuwswebsite. Vertrouw geen informatie van sociale media of andere niet-officiële bronnen!

Heb je koorts en/of luchtwegklachten (verkoudheid, hoesten, kortademigheid, ...), of een ander dringend probleem?
BLIJF THUIS en NEEM CONTACT OP voor telefonisch advies (089 20 11 20). Ga niet naar de praktijk of het ziekenhuis, vooraleer je telefonisch advies hebt gekregen!

Omwille van de bovenstaande maatregelen kan je voorlopig GEEN ONLINE AFSPRAAK maken. Je kan wel een AFSPRAAK VOOR TELEFONISCHE RAADPLEGING inplannen via de online agenda, of via het onthaal (089 20 11 20).

We helpen je graag verder.

Vragen over het nieuwe coronavirus? Heb je koorts, luchtwegklachten, of een ander dringend probleem? Neem contact op met ons voor verder advies.